Salam Sejahtera pada para pelawat


ALLAH berfirman yang bermaksud: "(Orang yang bertakwa itu adalah) orang yang beriman kepada perkara ghaib, mendirikan (mengerjakan) solat dan membelanjakan (mendermakan) sebahagian daripada rezeki yang Kami berikan kepada mereka,"(Surah Al-Baqarah, Ayat 3).

Segala puji tertentu bagi Allah, Allah SWT yang memelihara dan mentadbir sekalian alam. Selawat dan salam ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarga baginda serta sahabatnya.
Allah SWT memerintahkan manusia mencari dan mengkaji bagi mengetahui hikmah dan khasiat yang di dalamnya. Dengan taufik dan hidayahNya, manusia mampu berfikir dan mendapat petunjuk dalam usaha menerokai khazanah Allah SWT lalu menemui pelbagai rahsia sang Maha Pencipta.
Kesemua ciptaan Allah SWT hanyalah merupakan perantaraan semata. Allah SWT jualah yang berkuasa mutlaq atas segalanya. YAKIN dan berserah kepada Allah SWT selayaknya. PERCAYA dan terokailah akan ciptaanNya yang mempunyai pelbagai rahsia dan kelebihannya.
Blog ini ditulis sekadar berkongsi pengalaman saya sendiri menjaga isteri yang disihir, terpulang pada individu untuk mempercayainya. Pada mereka yang terkena, saya faham perasaan anda. Mencari jalan untuk menyembuhkan serta berjumpa bermacam-macam perawat dimana kita sendiri tidak pasti menggunakan rawatan yang betul,samada menggunakan ilmu 'putih @ hitam'..Itulah dunia mistik, jika elok maka putih la...jika sebaliknya anda sendiri akan mengetahuinya....
Jika anda ada pengalaman, cerita, gambar atau video mistik boleh dikongsikan bersama sekadar untuk renungan dan peringatan pada semua. M
atlamat utama kepercayaan terhadap perkara ghaib ialah untuk menguji keimanan setiap Muslim ke hadrat Ilahi. Rukun iman yang menjadi pegangan setiap Muslim berasaskan kepada perkara ghaib bermula dari beriman kepada Allah hinggalah beriman terhadap qada dan qadar Allah.

Sunday, May 20, 2012

Tarik Duit Dari Alam Ghaib...Benar atau Tipu!

Adakah anda:

Teruja dengan artikel yang selalu keluar mengenai tarik duit Alam Ghaib, saya sendiri pernah mendapat duit ghaib tetapi tidaklah banyak hingga boleh jadi JUTAWAN, Allah SWT akan memberikan pada orang-orang yang Dia kehendaki tergantung pada niat, hati bersih dan keyakinan pada KebesaranNya...memang duit ghaib itu ternyata ada tetapi ada sesetengah individu mengambil kesempatan untuk menipu
Isu Menarik duit @ tarik duit dari Alam Ghaib bukanlah perkara benda bukan baru, dah lama dah diusahakan oleh beberapa golongan yg ingin mencapai kekayaan dengan jalan singkat. Sekarang masih ada orang yang masih giat menjalankan aktivti ini. Hingga ada org kata aktiviti ini bukan tipu, benar-benar berlaku, ada yang dah kaya, dapat duit berjuta-juta, Persoalannya dari mana datangnya duit yang dikatakan dari Alam Ghaib....

1. Hasil duit tu dari org kaya yang tak bayar zakat.
2. Hasil dari duit rompakan
3. Duit yang hilang contohnya tercicir di tengah jalan
4. Duit yang dihilangkan misalnya duit hasil judi.....(duit itu tidak haram tetapi perbuatan manusia tu yang menjadi DUIT itu HARAM!)

Dari mana datang duit itu, mereka tidak peduli asalkan dapat secara mudah!....Inilah sikap tamak manusia hingga sering jadi mangsa penipuan.

hmetro.com.my